2020. április 18.

Paprikapiros olívaszappan

A pour&pull through technika következő kudarca kísérlete, szintén elforgatva. Sorolom az újabb tanulságokat: ellazáztam a zabpehely finomra őrlését, pedig itt nem ártott volna, ha makulátlan a por. Valamilyen csoda folytán sikerült elég sűrűre mixelnem egy tiszta szűz olíva szappanmasszát!!! Pedig pont ezért ezzel próbáltam újra a technikát. Szóval a mellélapátolás veszélye megint fennállt, megint csak a láda feléig jutottam. És még egy javaslat: ha meg akarjuk hamisítani a végeredményt, vagyis szép, éles vonalakat szeretnénk fotózni, akkor időben kell nekiállni, mert a paprika bizony nem tiszteli a határokat, idővel szétfolyik a szín.
Nem baj, próbálkozom tovább :) Egyébként nagyon szívesen nyúlok ismét olívaszappanhoz, mert imádom a hatását. Tudjátok, azt a valószínűtlenül puha tapintást, amit csak ő tud. Ebbe most az őrölt zabpehely és cukor mellett sima házi kefir került, mert elfogyott a kecsketejem minden formában. A mintát ugye pirospaprikával színeztem - bevallom, azért is veszem a tiszaalpárit, mert amellett, hogy nagyon finom, ilyen szép pirosat tud szappanban :) Muskotályzsálya és rózsafa illóolajoktól kellemes, visszafogottan gyógynövény illatú lett. Amikor így készítem, még kézmosáshoz is viszonylag stabil marad egy jó hosszú érlelés után. Így szereti a család is :)

Pour&pull through with pure olive soap
I had an almost similar problem like previus time (see link above). My batch was not enough thin and smooth because I was lazy with grinding the oatmeal. And I don't know how an olive soap could be so thick! I chose it straight because of it's properties to carry out this technique. I have used paprika powder for the colour and it was bleeding mercilessly. I took a photo right after the cut as well, that is much more beautiful than weeks later. So this is a lying caleidoscope soap again, made of EVO, kefir, sugar, ground oatmeal and scented with clary sage and rosewood EOs.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése