2020. április 23.

Kávé, barnacukor, kardamom

Régen készült radírozós, barnacukros szappan, és már nagyon várt egy adag kávé macerátum is. És szerettem volna már szappanba álmodni egy ínycsiklandó illatot, aminek már a neve is csupa izgalom: black cardamom. Orientális, édes, enyhén fűszeres, pont amilyennek elképzeled. Úgy gondoltam, ők együtt tökéletes összhangot fognak képezni. A barnacukros szappant azért szeretjük, mert enyhén radíroz, és nagyon kellemes, krémes habja van. A kávé gazdagítja az illatot, de szigorúan az őrölt kávé nélkül szabad csak használni, mert az már nem kellemesen karmolna.
A megmaradt kávét barnacukorral összekeverve egy alaposabb radírt kapunk, ami épp kitart addig, amíg a szappan megérik :) Ez az illat nagyon barnít, de ennél a szappannál nem bántam, még jól is áll neki ez a szép árnyalat. Készült kép a frissen szeletelt szappanról is, így meg tudom mutatni, hogy a kávé könnyű árnyalata után mennyivel barnább lett a végeredmény. Összetevők: kókuszolaj, disznózsír, szójaolaj, olívaolaj, szezámolaj, ricinusolaj, fehéragyag.

Brown sugar and coffee infusion soap
I love sugar soaps because they give gentle exfoliation and rich lather.
And a very special fragrance was waiting for me: black cardamom: oriental, sweet, spicy and exciting. Unfortunately it turns brown but in this soap it's absolutely OK. I took a photo of the fresh cut soap so you can compare how the light coffee tan turned much darker. Ingredients: coconut oil, lard, soybean, olive, sesame and castor oils, kaolin clay, coffee infusion and brown sugar. I don't use the ground coffee in soap, but mixed with brown sugar it's a great exfoliant while we are waiting for the curing time :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése