2013. július 6.

Egy csésze krémes kávé

A kávé jó! - ezt mondta az Ember, amikor arra panaszkodtam, hogy nem találok egy jó kezdő mondatot ehhez a bejegyzéshez.
De lássuk, mire is jó!
Finom - egy jó csésze kávéra bármikor beneveznénk, napszaktól függetlenül!
Felfrissíti az elmét - és megkönnyíti a munkát.
És segít küzdeni a narancsbőr ellen. Persze attól, hogy ezt "csak úgy" is tudjuk róla, még nem jelenti azt, hogy ne kaphatna a kávés szappan egy csésze kávéra emlékeztető külsőt. Az eredeti tervben még egy ezüstkanál is szerepelt, ha már a BMW szappan után maradt még ezüst Mica porom, de aztán inkább elvetettem az ötletet, mert az tényleg túlzó lett volna.
Hogy miből készült a csésze? Kaolinból, mi másból! A fehér keret ugyanaz, amit a BMW szappanhoz is használtam, ricinussal, fehér agyaggal, jól habzó, tisztító, nyugtató kombináció. Az alap a már jól bevált olíva-kókusz-földimogyoróolaj, ami minden bőrtípusnak ápolást és feszességet kölcsönöz. A csészéket úgy készítettem, hogy a kis műanyag, kerek dobozaimra, amikben az önteteket szokták küldeni, kívülről vittem fel a masszát. Ez állt egy darabig, hogy kellően stabil legyen egyrészt a lebontáshoz, másrészt a "kávé" befogadásához.
A "kávé" nagyon erősre főzött kávéval, és a megtartott zaccal készült. A krém ugyan takarja, de a mellette álló Sid színén látható az ereje. Így nem csak a benne lévő koffein, de a radírozó hatás is serkenti a keringést. A hatóanyagok felszívódását hidratáló, fiatalító szőlőmagolaj is elősegíti. Meglepetésből kettő is akad ebben a csészében. Koriander, ami serkenti a keringést, ezáltal a rossz keringés miatti bőrproblémákat kezeli. Igazából annyira nem újdonság a kávéban, hiszen a közel-keleten szokták használni a kávé ízesítésére is. A levendula, az anyagcsere folyamatait serkentő, antibakteriális hatású növény, az újkor nagy újra-felfedezése. Az elharapózó levendulamániában biztos Te is hallottál már levendulás kávéról.

Iszol velem egy csészével?





(Forrás: Házikence Tanoda)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése