2013. január 24.

Szappanjaimról

Amikor a szappankészítés szerelemmé válik...
Sok időt töltök receptjeim megálmodásával és az összetevők keresésével, hogy valamennyi szappanom válogatott alapanyagokból készülhessen el. A nagyobb mennyiségben jelen lévő növényi olajok és zsírok élelmiszer ipari vagy gyógyszerkönyvi minőségűek. Közülük is az "olajok királya", az extraszűz olívaolaj a kedvencem, soha nem hagynám ki egy szappanomból sem. Kiegészítőként olyan értékes hatóanyagokban sokkal gazdagabb, tápláló olajokat és zsírokat használok, melyek a kímélő eljárásoknak (finomítatlan, hidegen sajtolt) köszönhetően megőrzik jótékony tulajdonságaikat. Illóolajokból csak 100%-os tisztaságúakat választok, és szívesen használok gyógynövényeket is. A különleges hozzávalókat (iszapok, sók, növényi őrlemények, kecsketejpor) a natúr kozmetikum készítők kedvelt boltjaiból szerzem be. Ha színekre vágyom, azt kizárólag fűszerekkel, szénnel, vagy növényekkel érem el. Persze néha engem is elkap a hév, és elveszek a pigmentek színkavalkádjában, remélem ezt is csak megelégedésedre teszem.
Szappanjaimat hideg eljárással készítem, így maradhat meg a hatóanyagok lehető legnagyobb mennyisége változatlan formában.
Nem ígérek csodákat, de igyekszem olyan alapanyagokat összeválogatni, melyek már bizonyítottak, és régóta használjuk őket bajaink enyhítésére, vagy éppen szépségünk kiemelésére.

Engedd meg, hogy idézzem Creativiky szavait, aki mindezt nálam sokkal szebben tudja elmondani.
"Az igazi természetes szappan alap összetevői: a zsír vagy olaj, víz és lúg. Ezen felül kerülhet bele: mindenféle gyógynövény, kakaó, fahéj, kókusz, ásványi anyagok, mint a rózsaszín és zöld agyag, a víz helyett kecsketej vagy kókusztej és illóolajok. Ezek beszerzési ára határozza meg alapvetően a szappan árát, és aztán a ráfordított idő energia.
Az értékét meg a szappankészítő, amilyen szeretettel, figyelemmel, gondoskodással készíti. A fürdőszobában, ha a kezedbe fogod a szappant, arról sugárzik, hogy azzal valaki törődött, időt töltött, valaki Neked csinálta, Rád gondolt ismeretlenül is, mert örömet, jó érzést, egy pillanatot akart Neked adni.
Ezért kell ilyen szappant használni, mert ezzel a legszebb legdrágább gyári készítmény sem tud versenyre kelni. Nincs két egyforma, mind külön-külön 1 darab, ami csak a Tiéd."

Ha megszeretted szappanjaim közül valamelyiket, keress bizalommal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése