2020. október 24.

Frangelico Streusel tiramisu szappan

Na ez az az illat, aminek folyamatosan szagolgattam az üvegét, és mindannyiszor felsóhajtottam. A Frangelico egy mogyorólikőr, a streusel gyakorlatilag morzsasüti. Ezek kombinációjából nekem leginkább tiramisu lett az illat, ami a legkiválóbb minőségű alapanyagokból készült - maga a mennyország. Van benne egy kis kávés felhang is az édes, vaníliás, sütis jegy mellett, és az egész nagyon krémes. Viszont a forgalmazó figyelmeztet, hogy szép sötétbarnára színezi a szappant. Ezért egy olyan dizájnt terveztem, amiben a barnulással is kalkuláltam. 

A massza egy részét erre bíztam, egy rész a caput mortuum pigmentet kapta, ami megfelel egy szép kakaópornak, egy részbe pedig nem tettem illatot egyáltalán. Aztán 5 napig fotóztam a színváltozást. Már a hozzáadáskor sárgult, ráadásul olyan jól passzolt volna az illathoz az a szép vaníliasárga szín. Végül a 6 hetes érés végére az illatmentesen hagyott részt is átitatta valamennyire az illat és vele együtt az elszíneződés. A szokásos alapmasszát használtam, ami önmagában elég fehér szappant ad: kókuszolaj, disznózsír, olívaolaj, szójaolaj, sheavaj, ricinusolaj. Tejport csak az illatos részbe tettem, hogy a fehér rész az is maradjon. Diétázóknak csak körültekintéssel ajánlom, annyira ínycsiklandó lett ez a finom kis szappan :) 

Tiramisu soap 

This scent is Heaven! It's cream, vanilla, cake, and coffee, like a tiramisu of super high quality ingredients. But unfortunately discoloration is very intensive. I could reach the white embeds and top by leaving out the fragranc from this part of the batch. I have followed the darkening for 5 days as you can see on pics. This soap contains only quite white oils: lard, coconut, olive, soybean and castor oils, and shea butter. Milk powder was put only into the darkening parts. I recommend this yummy soap for dieters only with caution :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése