2019. január 13.

242. Aleppo kecskéi

Az évben ez az első szappan, ami újra elkészült. Érdekes módon sokkal népszerűbb, mint amennyire erős, karakteres illata miatt erre számítani lehetne. Úgy értem, persze, azért készül, mert bízom benne, hogy fogyni is fog. No de inkább a hardcore tradíció követőkre gondolnék, mégis az illata (no meg a zöld, meg a meséje tán), ami végül meggyőzi a vele ismerkedőket. Szó se róla, én imádom, de nem épp az a pipere illat. Tubarózsa illatot kapott, de a babérolaj átható, füstös, fűszeres illata így is dominál.
Ő egy szinte tisztán extraszűz olívaolaj alapú szappan, kizárólag babérolajjal egészítettem ki, ahogy azt a hagyomány is követeli. Kevésbé hagyományos módon kecskejoghurtot adok hozzá, amitől még kellemesebb, krémesebb és mégis habzóbb lesz.
Nem utolsó sorban nem sárgul be, megőrzi a babér zöldjét, így frissebb, a kor elvárásainak megfelelőbb marad a megjelenése is. Hihetetlenül puha tapintásúvá varázsolja a bőrt, az érzékeny, ekcémára hajlamos bőrűeknek kifejezetten jó választás. Izgalmas, ahogy a tetején a szappanosodás során kiülő szappanpor szép hullámokat, lankákat rajzolt. Nézzétek, milyen vidám és harmonikus látvány lett. Én így szeretem a szappanjaimat :)

Goats of Aleppo - an Aleppo type soap with goat's milk yoghurt
This is an absolutely best seller that is quite surprising because of it's very specific scent. I thought only hardcore nature fans will look for this soap. But many people like this not explicitly toilet soap scent. It's made of EVOO and laurel fruit oil. The yoghurt helps lathering and prevents the green colour from turning yellow. Scented with polyanthus fragrance but the strong, smokey-spicy smell of laurel oil is absolutely dominant. I like how soda ash turned out :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése