2018. november 27.

240. Cannes Afternoon sole

Nincs új a mediterrán nap alatt. Olyannyira nincs, hogy a Cannes Afternoon szappannak sem a neve nem változott születése óta, sem a külseje különösebben, hisz már az első is álomszép volt. Annyit azért tettem, hogy végre sikerült elvonatkoztatnom a kék-fehér csíkos napozóágy utánérzéstől, cserébe valahogy rákeveredett egy cseppnyi vörös szőnyeg. Megmaradt a tengerparti homok, a víz és az ég, parfüm illattal és aranyló csillogással... jesszus micsoda klisé ez a szappan! :) De ha már ennyire tematikus, hát cserébe a hangulatért felelős összetevők nagyon tuti minőséget biztosítanak. Az alap olajkeverék (kókusz, olíva, szója, rizskorpa, ricinus, shea és kakaóvaj) itt mandulaolajjal egészült ki.
A sole szappan azt jelenti, hogy az eljárás során teljesen más időben, és sokkal kevesebb só kerül bele, mint a hagyományos sószappanokba - egészen egyszerűen változó töménységű sós vízzel készül. Persze, hogy mi a hagyományos, azon lehetne vitatkozni, hisz a tradicionális marseille-i szappan pl. pont sole jellegű. Lényeg a lényeg, hogy a sole is hordozza magában a sószappanok jótékony hatását viszont kevésbé intenzív mértékben, így az utóbbira érzékenyek is bátran használhatják.
A tenger homokja Holt-tengeri iszapból készült, a víz spirulina algától és agyagtól zöld, az ég pedig a kedvenc kékem. Ez a különleges hangulatú szappan feltétlenül hozzá méltó illatot érdemel. A Fekete orchidea nevű parfümös illatot vaníliával lágyítottam. Szép is, jó is, illatos is - remélem, ti is egyetértetek velem :)

Cannes Afternoon brine soap
This was my very first colourful thematic soap years ago and did not changed much. I have left out the blue and white deck chairs but added a slice of red carpet... :) My oils are coconut, olive, soybean, ricebran and castor with cocoa and shea butters. The sand is Dead Sea mud powder, the sea is spirulina and green clay, the sky is chambray blue - my favourite. Red and golden mica gives shine. Scented with Black orchid and vanilla fragrance. Note to myself: a brine soap looks much more beautiful if we cut it with a knife instead of wire cutter. It has a very special plain and shiny cut surface.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése