2016. október 21.

Chilis-sütőtökös karácsonyi szappan

Persze, hogy került a karácsonyi cukorka alá a kedvenc szezonális zöldséges szappanomból is. Mert nagyon szeretjük a sütőtököt, szinte kötelező ilyentájt rendszeresen sütni, és mert nagyon finom és szép színű a belőle készült szappan. És hogy hogyan is jön ide a chili? Hát úgy, hogy egy jó sütőtök levesből szinte kihagyhatatlan, függetlenül attól, hogy az édes, vagy sós. Sőt bármiből ilyen hűvös téli napokon :)
És remekül illik a színe a szappanban sárgás-narancsos árnyalatú tökhöz. Ha elég merészen adagoljuk, még egy kis bőrkisimításra is képes. Ők együtt egy kis zöld agyaggal nagyon vibráló, színes, zöldséges hangulatúra sikerültek. Olyannyira, hogy karácsony és candy cane ide vagy oda, muszáj volt egy cicával meglepnem őket. A szappant a legkedvesebb olajaimból készítettem: kókusz, disznózsír, olívaolaj, rizskorpaolaj, sheavaj, és ricinusolaj. Úgy tűnik, ez egy minden kedvencet bele szappan lett így :)
A végeredmény épp olyan fantasztikus is lett, mint amit elvárok a kedvenceimtől, vagy inkább amiért úgy szeretem őket? A benne levő sütőtök, nyílgyökérpor és nátriumlaktát még kellemesebbé teszi a használatát, dúsítja a habját, és lágyítja a bőrt. Az illata pont olyan friss, mint a színe: citrom és pacsuli illóolajok, tőlük a bőrünk és a kedvünk is új életre kel. :)

Chili&pumpkin Xmas soap
My favourite vegetable soap, because I love roasted pumpkin in wintertime: And I like chili pumpkin soup as well, and because chili looks great with the yellow/orange of punpkin, I love put it in pumpkin soap. Pumpkin makes soap bright and bubbly, and chili makes your skin soft, just like sodium lactate that was also added. My favourite oils were used: coconut, lard, olive, ricebran, shea and castor. The fresh colours of the pumpkin, chili and vagone green clay makes it vibrant like a grocery. Scented with lemon and patchouli EOs in arrow root powder.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése