2020. január 29.

Balck Lady, Pink Lady - avagy az elrontott dizájn két új élete

Van néhány alapszabály, amit érdemes betartani, ha az ember egy új, szöszölős dizájn technikával próbálkozik. Pl. ne használjunk gyors masszát, gyorsítós illatot, ismeretlen viselkedésű illatot. Igen, ezeket nem tartottam be a legutóbb. A technika, a pour and pull through, már nyáron sem volt új, amikor nekiveselkedtem, de még most sem fogom megmutatni, hogyan is kellene annak a bizonyos szappannak kinézni.
A masszám ugyanis úgy megkötött, hogy keresztül kellett nyomkodnom mintázó eszközön, hogy ki tudjam halászni a forma aljáról. A színek gyönyörűek lettek, pont a kedvenceim, sajnáltam is nagyon, hogy a textúra viszont kuka volt. Nem baj, volt néhány más dizájn ötlet is talonban, amihez pont ilyen színes alap kellett. Nosza, recikláljunk :) Az eredeti összetétel kókuszolaj, olívaolaj és rizskorpaolaj volt, citromsavval, levendula és pacsuli illóolajokkal, angol rózsa illattal, és rengeteg színnel.
A fekete keretbe foglalt színkavalkád kiegészült szójaolajjal, aktív szénnel és rózsafa olajjal. Készítettem rá szirmokat (vagy inkább sárkány pikkelyeket?). A párja pasztell árnyalattá szelídült, kapott magenta toll mintát is. Az összetétele sheavajjal, mandulaolajjal, fehér agyaggal és levendula olajjal egészült ki. Nagyon szép, méltó utóélete lett a nagy felfordulásnak. Ők ketten be is kerültek a családi ajándékcsomagba a karácsonyi tömjénes szappan mellé.

Failed pour and pull through
Notice to myself (again): never, NEVER try new design techniques with unknown or accelerating fragrances. This wanted to be a very beautiful colourful soap... OK it was, but the texture... I had to recycle. The base is coconut, olive and ricebran oil, citric acid, lavender and pachouli EOs, English rose fragrance and many many colours. Black Lady got some extra activated charcoal, soybean oil and rosewood EO. I made soap dough petals or dragon scales or whatever :) Pink Lady became pastel with magenta feathers, and I've added shea butter, almond oil, kaolin clay and lavender EO. They are so lovely this way that they were put in the family xmas gift sets. :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése