2018. július 31.

Kívánság szappan

Az utolsó tanítási napok egyikén én mentem az unokahúgomért, Csengéért (10 éves) az iskolába, aki azzal fogadott, hogy szappant kell csinálnunk. Nem ez volt az első, de ahhoz képest, hogy anno csak addig jutott a kívánságban, hogy rózsaszín szappant szeretne, most egészen konkrét elképzelésekkel állt elő. Volt nála egy szintén maga készítette nemez labda, annak a mintáját szerette volna szappanba önteni, lehetőleg háromszög formájúba.
Persze amikor megkérdeztem, hogy milyen illata legyen, akkor rájött, hogy talán mégsem gondolt mindenre. Mivel még túl fiatal ahhoz, hogy illatstílusokat nevezzen meg, végigszagoltuk a lehetőségeket, és a gyümölcskert illat és citromfű illóolaj izgalmas kombinációját választotta. A receptet előre megírtam, hisz az összetevők annyira még nem hozzák lázba, érthető módon :) A fő cél a fehér alapszín volt, ezért kókusz-, olíva- és ricinusolajat, sheavajat és disznózsírt használtunk. A téma a tenger, rajta mindenféle élőlények.
Gyönyörű tengert sikerült varázsolnunk, amibe aztán belerajzoltuk a mindenféle színű tengeri herkentyűket. Persze homok is van a víz alatt, ez Holt-tengeri iszapból készült. Tulajdonképpen a színek adagolásán és a veszélyesebb, lúgozós fázisokon kívül mindent ő csinált, a méréstől a színek keverésén át a mintázásig. Igazán büszke lehet a munkájára :)

My niece's soap
She is 10 years old, and this is not the first time she's soaping with me :) Last time her only instruction was to make a pink soap. Now she had a very detailed idea. She showed me a felted ball she was working on. So we had to make a sea themed soap with sea creatures. And yes, there is sand at the bottom of the sea: this was Dead sea mud. We needed a white base: coconut oil, olive oil, lard, shea butter and castor oil. Since she is too young to be able to specify any scent type, we had to smell a box of scents: she have found a fragrance called fruit garden and combined it with lemongrass EO.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése