2016. szeptember 6.

Bambuszliget bubis bundában

Új vírus söpört végig a szappanuniverzumon, ezúttal a dancing funnel technika nevű. Alapvetően változóan állok az új technikákhoz, van ami nagyon tetszik, van ami semmi szépet, izgalmasat nem jelent sem technikailag, sem vizuálisan. Miután ezt a szappant először a kitalálójánál, Tatsiananál láttam, aki kivételes tehetség a dizájn szappanok terén, könnyű volt beleszeretni. A technika lényege a buborékszerű megjelenés, amit a nagyon vékony vonalakkal érnek el. Sokan újragondolták már ezt a dizájnt, és több színből kissé retró hangulatú pöttyös, körös mintává alakították.
Ezek is nagyon mutatósak, még bírom is a stílust, de közelebb áll hozzám az eredeti verzió filigránsága. Közben a kolléganőm jelezte, hogy mindjárt elfogy az előző bambuszliget eresztése, és kér újat. Gondoltam, itt a remek alkalom, összegyúrom az igényt a tervekkel. A bambuszliget megszokott színei tökéletesen mutatnak ezzel a technikával, és a tiszta kókusz szappan is ideális alapanyag egy bonyolult, szöszölős eljáráshoz. Picit átalakítottam a receptet, kivételesen nem került bele bambuszselyem és kókuszkrém, viszont tettem bele sok fehéragyagot.
Tesztelés után tervezem összegyúrni az adalékokat, de jelen állás szerint ez a verzió is nagyon jó állagú lett. :) Az SF most is 20%, az illat rizsvirág, a színek a megszokottak, amiket titándioxiddal tettem kontrasztosabbá. Bevallom, azért nem szeretem nagyon azokat a technikákat, amiket csőrös flakonnal kell készíteni, mert nagyon pazarlóak. Úgy kell a massza jelentős részét kivadászni az edényből, amit már nem lehet a mintázáshoz felhasználni. De néha akkor is kell ilyen :)
Nekem jobban tetszik ezeknek a szappanoknak a teteje, mint a vágott felülete. Némi gyakorlás után biztosan egyöntetűbb lesz a vonalvastagság. Az a legjobb bennük, hogy mind egyediek, nincs két egyforma darab. Nézegessetek képeket! :)

Dancing funnel soap 
This soap is one of my favorite ones since it's well behaving, so ideal when I wanna try a new, dawdling design. Normally I add some bamboo silk and coconut cream, but this time just white kaolin clay in a 100% cocconut base with 20% SF (I don't really think that a higher SF gives anything, but melting is much faster). Scented with riceflower fragrance oil, brightened with some TD.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése