2015. december 26.

Hey, Cleo!

Kíváncsi vagy, mi is volt abban az üvegben az idei karácsonyi csomagban? Hát persze, hogy nem marad titok! Illetve pici részben talán mégis, mert az egyik összetevő Orsi kartárs újítása, és az ő műhelytitkát nem szeretném az engedélye nélkül kifecsegni. No de ne borzoljuk tovább a kedélyeket! Az üveg fürdőtejport rejteget. :) Rém egyszerű, mégis a változatosság lehetőségének széles tárházát rejtő kényeztetés, mert megérdemeljük! Az alapot három egyszerű összetevő képezi, ami nagy meglepetéseket nem tartogat, hisz jó ideje pancsolunk magunknak hasonló fürdőket vasár- és ünnepnapokon. Nem sokban különbözik a fürdőbombától, épp csak nem pezseg, viszont tetszés szerint adagolható. Szóval ami nekünk kell: olaj, tej, illóolaj. Az olaj bármi lehet, amit szeretünk: mandula, olíva, kókusz, shea, még kakaóvaj is, csak úgy már macerásabb az elkészítés. Tejből természetesen port használunk, és ma már a lehetőségek száma végtelen: kecske, tehén, kókusz, zab, rizs, mindenki talál vérmérséklete szerint valót. Illóolaj választásnál érdemes figyelembe venni, hogy a kedvenc illatunk töményen a bőrre kerülve nem okoz-e irritációt. Nincs pl. finomabb egy kis fahéj illatnál téli estéken, de a farunkat leégeti, ha a víz tetején úszik. Praktikussági szempontokból került a receptbe valamilyen keményítőféle, hogy kevésbé legyen tapadós a por. Én pont kifogytam a kukoricakeményítőből, ezért zabliszttel helyettesítettem, így mindjárt dupla-tejes lett a meglepetés. A titkos összetevő hangyányi tisztító hatásért felel (nyugi, nem sls, vagy valami hasonló nem kívánatos közellenség), így ha nem épp kapálásból jövünk, épp elegendő egy kis ázkolódás, hogy testben-lélekben frissen szálljunk ki a kádból. Középhaladó versenyzőknél akadhat még otthon néhány aktív kozmetikai hatóanyag, melyeknél csak arra kell figyelni, hogy ne vízfázis formájában kerüljenek a keverékbe, mert az eltarthatóságát jelentősen visszaveti.
Ami ezeken felül eszünkbe jut, az már mind a vizuális élményt fokozza. Az én fürdőtejem most így néz ki: tejpor, zabliszt, babassu olaj, kubeba és geránium illóolaj, selyem protein, búzavirág szirom, és arany Mica, hogy csillogó fényben ússzunk. Cleopatra is megirigyelné!

Golden bath milk powder
My actual composition in the Christmas gift set contains milk powder, oatmeal, a secret ingredient - responsible for light cleaning effect, babassu oil, cubeba and geranium EOs, silk protein, cornflower petals and golden Mica. Cleopatra would envy :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése