2015. szeptember 13.

Pasztell és púder II. - Sole, felhúzott kontraszttal

A bambuszliget szappan hámozott széleit meglátva beindult a fantáziám, ráadásul reklamálták is már, hogy hol van az előd utódja :) Így amikor a görögdinnye szappan készült, már ilyen szándékkal vettem ki belőle egy pici részt, és színeztem meg a piros oldalhoz szánt színekkel.
A kétféle árnyalatot külön lereszeltem, amikor már eljött az ideje. Egy pillanatig azon gondolkodtam, hogy ugyanazt a gurigás megoldást választom mintázáshoz, de igazából sokkal jobban izgatott Kenna elemental swirl hangulata, így ezt követtem. Hogy ne legyen tökugyanaz (jó, tudom, így sem az), függőleges elválasztásra gondoltam. Viszont valami pencil line-féléről is álmodoztam, így maradt a döntött megoldás, a tűz és víz rétege közé pedig ezüst micát szórtam. A mű tetejét megbolondítottam néhány színes gombbal, amik a mandala szappanból származnak, így egy kissé bohócos imidzse lett. :)
Ami teljesen ugyanaz ebben a szappanban, az az illat: a Bébivaj púderes illata. A fehérség eléréséért most is az olajok gondos kiválasztásával kezdtem. Fehér kókusz, disznózsír, ricinus, mandula, shea, hozzájuk szűz olíva, ami aztán megtöri a hófehérséget. Hogy ne sárguljon nagyon, nemcsak titándioxidot adtam hozzá, de a recept is SOLE. Egészen pontosan fél-sole, mert a maximálisan feloldható só felét használtam csak, hogy ne legyen olyan kemény.
Volt is miért ellene dolgoznom az elszíneződésnek, mert ez az illatolaj kicsit sárgít/szürkít, de még remekül tartja a pasztell hangulatot. A rendkívül finom olajok mellé kapott még egy kevés Tussah selymet, így nem csak nagyon mutatós és illatos, de extra ápoló potenciált is nyert.Még a nap is kisütött, hogy igazán szép kerti fotókat készíthessek nektek a nyár utolsó lendületében. :)

Remélem, örültök az utódnak! :)

Pastel and powder soap again
Please follow the links above, so you can track the story :) This soap has a forebear, and I was asked frequently to repeat is. So I saved the shaves of a blue-green soap, and saved some mass while making the next soap to colour it red and yellow. The white oils are coconut, lard, castor, almond and shea, the light colour is from virgin olive oil and the fragrance oil also discolours a bit. Some TD and salt will help to evite strong discolration. This is a half sole, because I added the half of maximum soluble amount of the salt. Tussah silk was also added, scented with Baby butter fragrance oil.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése