2013. április 23.

A jó sör, ó, a búra jó!

Ebben az esetben például hajbajra, mert megint samponszappant készítettem. A sörös szappan is régóta izgatta a fantáziámat. A bőrre és a hajra kívülről(!) gyakorolt jótékony hatása régóta ismert, nem csoda, hogy a háziszappanosokat is megihlette. A vele készült sampon a hajnak tartást ad és szép fényt kölcsönöz, a kocsmaszag kockázata nélkül. Most eszembe jutott a húgom, aki nyárra kért arckrémet, de az illatát úgy rendelte, hogy az semmiképp ne legyen csábító a darazsak számára. Ez a szappan biztosan tetszik majd Neki ezért is! A sörélesztőt régóta szeretjük (harminc éve, a Revalid előtt, más alig volt elérhető), és a komló maga is nyugtatja fejbőrt, felébreszti a hajhagymákat. De nem csak a B-vitaminokban gazdag sör különleges ebben a samponban. Egytől egyig olyan olajokat válogattam össze hozzá, melyektől gyönyörű lesz hajkorona.
Jojobaolaj: ugye mennyit hallottuk a bizonyos reklámokban? Hidd el, ebben annyi van, hogy tényleg ettől lesz erős a hajad!
Rizsolaj: róla már írtam korábban, bőrnyugtató, száraz bőrnek való, és kifejezetten samponokhoz. 
Ricinusolaj: gyulladáscsökkentő, szintén hajmosáshoz ajánlott. 
Olívaolaj: ezt talán már te is tudod: azért van benne, mert nem dolgozom nélküle. 
Méhviasz: fényessé varázsolja a hajat, és keményebbé a szappant, hogy könnyebb legyen használni.
Kókuszvaj: jól tisztít, jól habzik, kell ez az érzés, amikor hajat mosunk.
Rozmaringolaj: szerintem kell minden samponba, harmonizálja a faggyútermelést, antibakteriális, javítja a fejbőr keringését. Épp csak annyi van benne, hogy ne legyen tolakodó az illata.
Kurkuma: róla nemrég hosszan áradoztam, ezért, ha megengeded, nem ismétlem magam. Itt úgyis főként a színe miatt használtam.
Kecsketejpor: táplál, nyugtat, gyulladáscsökkentő, jól tisztít, és enyhe hámlasztó hatásának köszönhetően bármelyik szappanban megállja a helyét.
A vikingek hittek benne, hogy haláluk után a Valhallában egy óriási kecske várja őket, akinek a tőgyéből kiapadhatatlanul folyik a sör.
Ezzel a képzavaros szöveggel felvezetve már a párodnak is fog tetszeni :)
Biztosan Neked is eszedbe jutott az összetevők tulajdonságait olvasva, hogy ez a sampon megállja a helyét egyszerű szappanként is.
Az elkészítése is kihívás volt, mert több olyan anyagot is használtam, ami okozhat meglepetéseket, ha az ember elbambul. A sört fele térfogatig főztem, így az alkohol bizonyosan elpárolgott belőle. De az egyesítés hőfoka alacsonyabb volt, mint amit a méhviasz kíván, és a jojobaolaj is nagyon meggyorsítja a szalagosodást. Kellett kapkodnom bizony, hogy a megálmodott dizájn oda ne legyen. Az Ember pedig lassan nem hiszi el, hogy nem adtam ivásra a fejem. Két hete forralt bor szagától nehezedett napokig a levegő. A hétvégén pedig csak az mondtam, hogy lemegyek mosogatni, és amikor utánam jött, még le sem ért, már megjegyezte: "Tudtam, hogy csak sörözöl!"
Neked? Szabad egy sört?

2 megjegyzés:

  1. Haha! Hát ez jó! Egész kedvet kaptam egy sörszappanhoz, sajnos itt, Jordániában elég kevés helyen árulnak. Na meg a férjem megrögzött antialkoholista, még az alkoholos üveget sem hajlandó megfogni, akkor sem, ha szatyorban van. Most nézem, hogy te is blogolsz- a múltkor azt írtad, nincs weboldalad. Tök jópofa!Megyek, olvasok tovább!:)
    Omar Anyu

    VálaszTörlés
  2. Olyan profi nincs, mint Neked!

    VálaszTörlés