2020. december 26.

Karácsonyi csillagos ég

Nem mintha idén sokat láttunk volna belőle... pedig micsoda különleges égi jelenség bújt a felhők mögött! A Saturnus és a Jupiter néhánnyal ezelőtti együttállása talán maga volt a betlehemi csillag. Tiszta szerencse, hogy előrelátó voltam és a csillagokat beleálmodtam az idei ünnepi szappanba. Méghozzá oly trükkösen, hogy használat közben még a Tejút is elő fog bújni. A nagy sárga csillagok sárga agyagtól nyerték mély színüket, az ég mély kékje orvosi szén és kék pigment keveréke. 

Az olajösszetétel: kókusz, olíva, szója, rizskorpaolajok, sheavaj, disznózsír és ricinusolaj. Tejsavótól lesz krémesebb, és a benne bújó őrölt habkő enyhén radíroz. Az illat ünnepélyes, az Incence&Oud nevű illatolaj tömjénes, fűszeres, enyhén parfümös, kissé nehéz, de annál imádnivalóbb illata. Ez a szappan most is csak a családnak készült :) De a látvánnyal Nektek is kívánok Boldog Karácsonyt! 

Starry sky of Xmas Eve  

This soap was made exclusively for my family. Since the weather is ugly these days and we cannot se the constellation of Saturn and Jupiter, I had to dream the stars into this soap. And it is so tricky that while using it, the Milky Way comes up. Soap base is coconut, olive, soybean, ricebran oils, shea butter, lard and castor oil. Whey makes it creamy, and ground pumice give some light exfoliation. The stars are coloured with yellow clay, the sky is charcoal and chambray blue pigment. Scented with heavenly festive but slightly heavy Incence&Oud fragrance.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése