2019. február 3.

Ghost swirl és sáfrányos szeklice

A ghost swirl a nagyszerű Clara néni találmánya, akinek nyilván a nyomába sem érek, de ez a tény nem tántorít el attól, hogy a magam örömére én is kipróbáljam a technikáját. Abban biztos voltam, hogy kerülni kell számos összetevőt, amik mattíthatnak vagy túl darabos konzisztenciát adnak. Szóval se agyagok, se iszapok, tej, cukor, sók, zab, stb. Kézmosós, maradék elhasználós szappant terveztem készíteni, szóval ezek nagyon nem is kellettek bele. Viszont bedobtam a sáfrányos szeklicét, amit már nem emlékszem melyik egzotikus országból kaptunk. Szép lett volna, ha megőrzi azt a kellemes élénk barackos színt, de sajnos belül kisárgult.
A massza egyszerű, de annál jobban viselkedő, jól formázható alap volt. Szinte kísértést éreztem, hogy ghost helyett habzsákot vegyek elő. Disznózsír, szójaviasz, kókuszolaj, ricinus és olívaolajok keveréke, rózsafa, pálmarózsa és teafa illóolajokkal.

Ghost swirl soaps 
Made of a very well behaving oil combination: lard, soy wax, coconut, olive and castor oils. This lovely colour is from safflower, scented with rosewood, palmarosa and teatree EOs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése