2023. április 4.

A femur fejes szappan

Szóval ezt a technikát úgy hívják, wood grain, vagyis fa erezet. Nagyon szép egyébként, csak kevésbé kötős alappal és több türelemmel kell nekiállni, mint ahogy én tettem. Fogtam a Sült gesztenye nevű illatomat, és mivel muszáj volt barnás mintában gondolkodni, hát úgy döntöttem, ezzel próbálom ki a mintát. Barna mellé fekete és fehér, kontrasztnak. 

De annyira elnagyoltra sikerült, hogy a legtöbb szappanon csak foltok, jobb esetben márványos jellegű minta van. De sok egyenesen úgy néz ki, mint egy alsó végtagi csont hosszmetszeti képe. Hát ez van. De azért az illata csodás, az összetétel isteni. Kókuszolaj, disznózsír, olívaolaj, napraforgóolaj, sheavaj, ricinusolaj alap tejsavóval megtolva. A színeket orvosi szénporral, titándioxiddal, és akkor még nem gondoltam, hogy ennyire stílusos választás lesz, de caput mortuum nevű pigmenttel hoztam össze.  

The femur head soap 

So this technique is called wood grain. It's very beautiful anyway, you just have to start with a less runny base and more patience than I did. 

I took my fragrance called Roasted Chestnut, and since I had to think in a brownis pattern, I decided to try the swirl with this one. Black and white beside brown for contrast. But it was so roughed out that most soaps only have cloudy shades, or in better case, a marble-like pattern. But many of them look exactly like a longitudinal section of a lower extremity bone. Well that's it. But the smell is wonderful, the composition is divine. Coconut oil, lard, olive oil, sunflower oil, shea butter, castor oil base with whey. I combined the colors with activated charcoal powder, titanium dioxide, and at that time I didn't think it would be such a stylish choice, but with a pigment called caput mortuum.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése