2021. április 25.

Superfood 2. - szép köntösben

Szóval igen... nehéz egyszerre mutatós, mégis igazán gazdag, kímélő, ápoló szappant készíteni. Az előző szappan nagyon nagyon finom, de annál kevéssé tetszetős. Persze fel lehetne turbózni egy szép, természetes luxus körítéssel egy jó képen. De attól még túl naturális, barna, "házi"... Tehát a megoldás a technikák ötvözése. Ez a mostani szappan két különböző masszából készült: az alsó réteg a gazdag, a felső is tuti, de az a pláne benne, hogy lehetett vele szépséget varázsolni. A barna masszába tettem ráadásul a kíméletlenül színező illatolajat is, ami a felsőbe véletlen sem kerülhetett. 

Ebben a részben a kókuszolaj, disznózsír, rizskorpaolaj, sheavaj és ricinus alapmasszában kefir, méz és őrölt zabpehely van. Az illata a morzsasütis, étvágygerjesztő Frangelico streusel. A mintázott rész tiszta olívaolaj alapú szappan, aminek önállóan érvényesül igazán bőrlágyító hatása. Fehér agyag került még bele, orvosi szénpor és kozmetikai pigmentek. Nekem ezekről a színekről és az arany csillogásáról a szépséges fáraóné jut eszembe :) 

Superfood 2. - the beautiful way 

Oh, yes, we all love those nourishing, rich and gentle soaps, but they look too "natural". My way to make a soap that is rich and beautiful as well is this two layered method. The natural bottom is coconut, lard, ricebran, shea and castor combo with kefir, honey and groud oatmeal. The fragrance is a very darkening one: Frangelico streusel, a sweet cake and coffee? scent. I didn't put it in the top layer that is a pure olive oil soap with white caolin clay, activated charcoal and pigments. These colours reminds me of the beautiful wife of the pharaoh. :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése