2019. október 27.

258. Spicy Vineyard

Ez a szappan az egyik kedvencetek, afféle bestseller. Nekem pl. nagy bánatomra... ugyanis ő is a rémálom kategória a készítőnek. Borral dolgozni nehéz, akármennyire is igyekszünk rendesen felkészülni, előkészíteni az alapanyagokat (forralni, fagyasztani), gyakorlatilag borítékolható valami fennforgás. Minimum gyors, de néha nagyon gyors, máskor egyenest beton. Ehhez még hozzáadunk egy olyan illatot, ami ugyanezeket produkálja, akkor kész a baj. Ezúttal például úgy jártam, hogy olyan tempóban kötött a masszám, hogy megállt az edényben.
Hogy mennyire keveredett el benne a lúg, vagy az olaj, hát az talány. Kénytelen voltam gyorsan meleg eljárással folytatni, hogy újra lágy, és így elkeverhető legyen az anyag. Valamilyen számomra ismeretlen okból a színezett része lassú maradt, mégpedig annyira, hogy a hp masszára a végén még rá tudtam önteni. Így született meg ez a rusztikus, cp-hp kevert eljárással készült boros szappan.
Nekem abszolút hozza a zúzmarás bortúrás hangulatot. Összetevők: kókuszolaj, fehérbor, olívaolaj, szójaolaj, rizskorpaolaj, kakaóvaj, sheavaj, ricinusolaj, szezámolaj, Gyümölcskert illatolaj, cédrusfa illóolaj, rozmaring illóolaj, mica por.
PS: ja, és persze fotózni sem egyszerű :) 

Spicy Vineyard soap
This soap was a nightmare. OK this is one of my best sellers but I really hate it. You all know that working with alcoholic fluids is not the easy way of soaping. And if you use an accelerating fragrance, that can be a disaster. Like this was. This batch became a soap-on-a.stick, so I had to warm it up and finish with hp method. Somehow the coloured part stayed slow, so I could pour it on the top of the hp part. This way it became a rustic, crispy looking soap that really reminds me to rimy wine tours. Ingredients: white wine, coconut, olive, soybean, ricebran, castor and sesame oils, cocoa and shea butters, Fruitgarden fragrance, cedarwood and rosmary EOs, micas.

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése