2018. április 1.

Rózsakvarc szappan

Egy ideje már dübörög a különböző kristályszappanok divatja, kezdve a csiszolt kő formától az ásvány hatásúakig, de engem eddig nem kapott el hullám. Aztán megnéztem Katie videóját a Royalty Soaptól, és... hát ne is kérdezzétek, hogy miért pont ez. Lényeg, hogy a húsvéti hosszú hétvégébe, úgy döntöttem, hogy csak belefér egy kis pepecselés is. Én a rózsakvarc ásványra szavaztam nyulak és tojások helyett. :)
Kétféle, rettenetesen egyszerű házi melt&pour technikát ötvöztem a készítés során. Alapnak stílusosan egy rózsaszín sószappant használtam, amit felkockázva 30% glicerinnel mikróban felolvasztottam, és újraöntöttem két formába (a kész szappan súlyának 100%-áig is lehet emelni az arányt, és máris lehet gyerekekkel is szappanozni). Ettől a művelettől a benne levő só leszállt az aljára, és külön kristályos réteget képezett.
A kristály tömböket a kedvenc házi melt&pour alapomból faragtam, amit előtte pici piros micával színeztem. A megfelelő formájú kristályok farigcsálása rém meditatív dolog. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki épp  spirituális stand by-ra vágyik. Az oszlopok kaptak egy kevés arany és grafit színű "szennyeződést" is, hogy még meggyőzőbbek legyenek. :)

Rose quartz soap
Simply playing with a desing soap technique instead of eggs and rabbits on the Easter weekend. But I don't know what to do with these ;) You know... they are too nice to use, not to mention that tey are absolutely unuseful. For more info about these home made melt&pour soap bases follow the links above.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése