2018. március 13.

215. Fehérbor, mámor... forró fürdő

Régen készült már boros szappan, az is vörösboros volt. Pedig fehérből sokkal kifinomultabbat lehet készíteni, kellemes, krémes színűt, lágy illatút. Igazi luxus életérzést nyújt. A vörös kívánja az erős illatot, s a színe sose lesz légies. Úgyhogy kalandra fel, választottam egy jó sűrűnek tűnő bort, illatra elég jó választás volt, gazdag, fűszeres. Okozott is kalandokat a készítés során, annyira aromás volt. És ha már kifinomult megjelenést tűztem ki célul, hát az összetevőket is így választottam: egyszerű, elegáns olajkombinációval
(kókusz, olíva, rizskorpa, szója, ricinus és kakaóvaj). A legizgalmasabb adalék maga a bor, ami nagyszerű minőséget kölcsönöz a szappannak, krémesebb, keményebb, habosabb lesz tőle. Díszítéskor gondoltam a minimalistákra, és a tematikus mintákat kedvelőkre is. Így a tömb egyik felére csak fahéj került, a másik fél kapott arannyal futtatott szőlő levelet, fürtöt, kosarat, boros üveget rogyásig :)
Az illat Gyümölcskert, ami nagyszerűen megy a borhoz, ráadásul hypoallergén. Kicsit megbolondítottam cédrusfa és rozmaring illóolajokkal, így közelebb hozza a nyári esték és a szőlőültetvények hangulatát.

Vineyard soap
I really love wine soaps because of their quality and luxury feeling. Red wine soaps are robust and have heavy scent but white wine soaps are light and ethereal. Their appearance needs an elegant substance, so I chose a quality oil blend (coconut, olive, rice bran, soybean, castor and cocoa butter). Sprinkled with cinnamon, scented with Fruit garden fragrance and some cedarwood and rosmary EOs.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése