2015. április 26.

Illatosítás kicsit szappanosan is meg nem is

Kivételesen szappant csak nyomokban tartalmaz a poszt :) Illatosításhoz használható eszközt készítettem, aminek a receptjét egy olasz szappanos csoportban tették közzé. Az ötlet szállítója egy kedves szappanos társunk, akit Casale fedőnéven sokan ismerhettek. Ezúton is köszönöm neki a nagyszerű ötletet! Kivételesen nem gazdagon illatosított szappandarabkákat használunk, hanem gipszet és illóolajat. Eredetileg modellgipsz kellene hozzá, hát nekem csak spatulyázó volt itthon. És itt jön a szappan a képbe: mivel bármiféle vízben oldódó festék ugyanúgy hiánycikk itthon, ezért ezeket a bájos pasztell színeket a Waldehoe féle WEP pigmentekkel produkáltam. Ha jót akartok, kicsit tovább hagyjátok száradni, mint én, és akkor nem törnek le a sarkak.
A kész formákra tetszés szerinti illóolajat csepegtetünk, és kis tasakokban óvjuk a töréstől.
A móka kedvéért megmutatom ugyanezeket a pigmenteket szappanon is :) A massza 100% kókusz, egyesével kikeverve. A végén már eléggé kötött, és magában a formában kevertem a színeket, ezért a szín- és formabeli egyenetlenségek. Színek szerint ugyanúgy vannak elrendezve a deszkán az összehasonlíthatóság kedvéért. Bónusz a szív, ami Elementalos pirossal lett színezve (egyébként ennél sokkal pirosabbat is el lehet vele érni, mint pl. a kimono szappanomon), és alatta a sárga napraforgó, amihez a gipszből már nem maradt anyag. Illat nélkül sem maradhattak, Nag Champa illatolajat kaptak.

Home scenting 
The idea of these scented chalks came from an italian fb group. These babies are made of gypsum, coloured with cosmetic pigments from Waldehoe. Drop some essential oils on them, and put in small sacks. On the second picture you can see the same pigments in 100% coconut soap. I have organized them on the same way, the heart and the sunflower are bonus. The soaps where scented with Nag Champa fragrance oil. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése