2016. május 15.

Neroli sószappan

Igen, megint sószappan. Mert muszáj magamat utolérnem. Meg azokat, akik kb. mintha ennék. Most is van benne icipici újdonság a legutóbbi verzióhoz képest. Ezúttal rendkívül prózai oka van az újításnak: megpróbálom kisöpörni a fiókból az impulzusvásárlásaim terméseit, jelesül azokat az illóolajokat, amiket a szinte soha nem vennék elő magamtól. Így viszont leülök a fiók elé, megnézem szappanozás előtt a tartalmát, és kiválasztok valamit, ami belefér a koncepcióba. Ez most épp a neroli olaj. Önmagában, bevallom, WC szagtalanító szagnak érzem, nyilván ez az oka, hogy nem kattantam rá, viszont kubebával semlegesítve egész kellemes verzió lett belőle. A másik ok, amiért sószappanoztam, az, hogy beszereztem új öntőformát, ami nem muffin trapezoid, hanem majdnem párhuzamos oldalú kör alak.
Az isten is sószappannak teremtette :) Meg a lányok kedvéért készültek kavics formák is újra :) Szóval új a forma, kicsit megbolondított az illat, de minden más maradt. Tiszta kókusz szappan, nagyon sok Himalaya só, tejsavó, szén. És ami még nem változott: ha nagy, éles szélű sószemcsék vannak a szappanon, akkor azt kellő ideig tartó csodálás után ne felejtsük el leszedni! Csak dekorációs célt szolgálnak, viszont karmolhatnak, így használat előtt feltétlen távolítsuk el. - Szolgálati közlemény vége - Lehet folytatni a habos illatos élvezetet. :)

Salt soap with neroli 
This one is nearly the same like the earlier one. The only difference is the scent, because I've decided to clean out my EO drawer, and use up everything that came from those impulse shoppings - you know... This time the winner is neroli that fits with this soap well. I've bought a new mold also, and it's a great chance to try it and make salt soaps. So everything else is the same: 100% coconut oil, Himalayan pink salt, whey, charcoal and litsea cubeba EO.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése