2015. február 20.

Hypnosis szappan

Igazából design szappannak készült ez a darab, de egyszerű kivitelezhetősége miatt nem kellett sajnálnom belőle a finom, de viselkedni képtelen hozzávalókat. :) Most azt gondolod, ugyan, ez csak egy mákszappan valami rózsaszín adalékkal? Az első meglepetésem, hogy nem mák, amit látsz, hanem nigella sativa, feketekömény. Az őrleménynek valószínűleg már nagyon alacsony az olajtartalma, így jobbára csak jól mutat, de azért egy kevés értékes anyag maradt még benne. A feketekömény olajának bőrápolásban fontos tulajdonságai a magas E-vitamin, ásványi anyag és telítetlen zsírsav tartalom, a bőrregeneráló és feszesítő hatás, és az erős gyulladásgátló és fertőtlenítő képesség. Az allergiás dermatitisek külső-belső kezelésében elért sikerét a modern tudomány is vizsgálta és elismerte hatékonyságát. A növény ősi meséjéről, és további titkokról Omar Anyunál olvashatsz.
A rózsaszín, vagyis inkább hús színű réteget festőbuzérral színeztem. Az olajok: szűz olívaolaj, kókuszolaj, szójaolaj, sheavaj, és ricinusolaj. Egy kis adag masszát illat nélkül hagytam, és belekevertem sok himalaya sót, mert az ember csak vakarós szappant hajlandó használni. Ebben az illatmentes masszában próbáltam ki a tearózsa szörpöt, ami illatra finom, de ízre... Kíváncsi voltam, mennyi illatot, milyen színt hagy maga után. A rózsa maga ugyan szinte eltűnt, de nagyon finom mézédes illatot hagyott maga után. Kicsit vakargattam a fejem az illóolajos fiók fölött, míg nehezen kiválasztottam a narancsvirág vagy neroli olajat és még nehezebben a levendulaolajat. Nekem a neroli egy kicsit a nem szeretem oldal felé billen. Túl karakteresnek, nem nekem valónak érzem az illatát, épp ezért választottam mellé az amúgy vele harmonizáló levendulát, ami mégis lágyítja a markánsságát.
A nerolinak tulajdonított képességek nagyon hasonlóak a dizájn fő felelőse, a feketekömény hatásához. Erős bőrregeneráló, ápolja a száraz, érzékeny bőrt, gyógyítja a hegeket, striákat. Csakúgy mint a levendula, nyugtató, álmatlanság űző hatású. Ezek a jól harmonizáló, finom összetevők együtt egy visszafogottan mutatós, kíméletes és ápoló szappant adnak. Csak ne nézd sokáig, mert hipnotizál! :)

Hypnosis soap
This is a very simple, but indulgent design soap. The black circles were made with black cumin, the light rose came from madder root. The oils are: virgin olive, coconut, soybean, shea butter and castor oil. Scented with neroli and lavender EOs. I made one soap with himalaya salt, because my better half uses only scratchy soaps. I also tested the behavior of a tea rose syrup that gave a honey sweet scent to my unscented batch.

2 megjegyzés: