2014. október 1.

Cannes Afternoon SOLE

A történet úgy kezdődött, hogy egy szappanos fórumon egy lány feltett egy képet, és segítséget kért a névválasztáshoz. Ahogy megláttam a képet, egyből ez ugrott be: Cannes afternoon. Már majdnem elkezdtem gépelni, amikor rádöbbentem: neeem, ez nem az ő szappanja, ez az ÉN szappanom lesz.
A név megvolt, már csak egy méltó szappant kellett hozzá faragni... illetve... ööö... álmodni :) Viszonylag egyszerű feladat leírni szappan összetevőkkel, hogy Cannes milyen is valójában. Napfényes, mediterrán, tengeres, sós, homokos, egyrészt. Másrészt viszont nem lehet és nem is kell elvonatkoztatni attól, ami a francia riviéra gyöngyszemét ama bizonyos világhírű esemény otthonává tette. Csupa kellem, csupa báj, csillogás és luxus. Ez lefordítva összetevőkre: kókuszolaj és olívaolaj mellett babassu olaj, szőlőmagolaj és ricinusolaj. (Igazság szerint úgy kapargattam össze a maradék kókuszolajat, így a hiányt disznózsírral fedeztem, ami a fehér alapszínt is elősegítette.) Az én fejemben még nem vált szét a tengeres téma és a SOLE szappan fogalma, így kapott a massza ennek a technikának a szabályai szerinti maximális adagot sóból, és egy kanál aranyló mézet, bőrpuhító hatása és a habzás miatt. Szerettem volna megalkotni a homokos tengerpart színeit. A homok színét Holt-tengeri iszap porral idéztem meg, a massza többi részébe chambray fantázianevű, egyébként álomszép, kissé türkizes-fémes sötétkék pigmentet kevertem, ami a délutáni ég színét adta. A tengert a kékhez adott spirulina alga zöldjével árnyaltam.
A pávás szappanról lehámozott csigákból lettek a tengerpartot tarkító napozó ágyak, és a kézzel készült szappanok tetején elengedhetetlen - és általában megmagyarázhatatlan ;) - díszítés. Sőt még néhány felhő is kikerekedett belőle! Az oil mica swirl egy nagyon mutatós technika. A csillámló pigmentet hordozó olajat a szappan masszája beszívja, így a felületen egy márványos, kőzet szerű erezetet hagy maga után. Ezzel a szépséggel és az arany mica porommal koronáztam meg ezt a különleges kreációt. Az illatnak nagyon elegánsnak, luxus parfümök világát idézőnek kellett lennie. Judwil nagyszerű összefoglalót írt az illatkeverés titkairól, ez volt a támaszom. A felhasznált illóolajok mennyiség szerint csökkenő sorrendben: rózsa, mandarin, pacsuli és fahéj. Káprázatos lett!

Cannes Afternoon SOLE soap
This name just suddenly pupped up in my mind (watching a soap on fb) and had to make a soap for that. So what is Cannes? Sea, salt, sand, mediterran, elegance, charm, luxury. Translated to soap ingredients it is a SOLE soap with indulgent honey, the oils are coconut, olive, babassu, grapeseed and castor (and I ran out of coconut so I had to substitute the rest with whitening lard.) The sand is made of Dead sea mud powder, the blue is chambray from Waldehoe, and the green water is spirulina. The scraps of my peacock soap became sun loungers. I made golden mica oil swirl on the top. The scent had to be like a luxury parfume. I used rose, tangerine, patchouli and cinnamon EOs. This soap came out gorgeous!

4 megjegyzés:

  1. Szuper összetevők és egy nagyszerű eredmény.;)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Örülök, hogy Neked is tetszik :)

    VálaszTörlés
  3. Szívesen megcsodálnám és megszaglásznám közelebbről is...! :)

    Üdv,

    Omar Anyu

    VálaszTörlés