2014. január 2.

Kiss from a Rose II. - az év utolsó szappanja

Nehéz elvonatkoztatni a rózsaszíntől, ha az ember rózsás szappant készít, márpedig egy rózsás szappan mindig jól esik. Ennek a darabnak az elődei (ő és ő) pedig különösen nagy népszerűségnek örvendtek, így duplán öröm volt újra elkészíteni. Az újragondolt dizájn mellett alapok nagyjából ugyanazok:
- Catherine Guillot rózsaszirmok olívaolajos macerátuma őrületes illattal
- Reine des Violettes rózsavíz gyönyörű püspöklilás színnel
- a rózsaszínek: rózsaszín agyag, festőbuzér por, Himalaya-só, gerániumolaj 
- az olívaolaj mellett kókuszvaj, szőlőmagolaj, sheavaj gazdag, ápoló kombinációja
- a dekorációhoz ugyanazokat a damascena rózsabimbókat használtam, amik az első rózsás szappanban a macerátumot adták, ez a virág egyszerűen nem tudja elveszíteni az illatát! A levelek a hennás szappan alapjából készültek zöld szappanszínezővel (ennyi csalás ugye belefér?)
Ezúttal a teljes folyadék mennyiségbe került a rózsavíz még a lúg hozzáadása előtt. Direkt velem volt a fényképezős telefon, mert már ismertem a színváltozását, de az a gyönyörű smaragdzöld olyan rövid ideig tart, hogy még felkészülten sem tudtam elkapni. Sebaj, kárpótlásul megörökítettem frissen az öntőformában. Az amerikai szappanfüggők szlengjével élve: wet soap porn következik :)
Először rozsdabarnába, majd az összes lúg feloldása után gyakorlatilag sötét citromsárgába váltott. Ehhez adagolva az egyébként szerencsésen tiszta színű rózsaszín agyagomat hússzínbe hajló árnyalatot kaptam. A mintát festőbuzérral (és kanállal) készítettem, amit ezúttal egyenesen a masszába kevertem. Erről a festőnövényről röviden szeretném csak elmondani, hogy az ókori görögök égési és egyéb sebekre használták. Hasonló hatóanyag tartalmú indiai rokona pedig különböző bőrbetegségeket gyógyított. Részletesebb kulturális kalandozást a növény múltjában Omar Anyu tett, érdemes odalapozni.Tőle tudom, hogy elvileg magasabb hőmérsékleten jobban kioldódik a színanyag, így az árnyalat szempontjából kifejezetten szerencse, hogy én nem a gél fázist mindenáron kiküszöbölni igyekvők táborába tartozom. :)
Sikerült ismét igazi szépségszappant varázsolnom, méltó búcsúztatása Ő az Óévnek!

Last soap of the year
This is the one that most people told me they like the best. Made of extra virgin olive oil infused with selected rose petals (damascena, Catherine Guillot), coconut oil, grapeseed oil, sheabutter and rosewater (Reine des Violettes). The pinks are pink clay, madder root powder, Himalayan salt, geranium EO.

It is a honor for me that Erica demonstrated this soap in her Valentine's Day Sunday Spotlight.

(Forrás: Tiszta Szívvel Műhely)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése