2013. augusztus 27.

Bolygók a csillagporos éjszakai égen

Csillagász szappan, az Embernek - már megint... meg is kérdezte, hogy valódi csillagászból készült-e :) Ahogy megígértem korábban,  most elmondom, mi lett a "férfias játékok kollekció" utolsó darabja. A focis és pókeres szappanokból megmaradt színes masszákból golyókat gyúrtam. Kicsit elrugaszkodhattam a valóságtól a gyártás során, én legalábbis nem nagyon tudok olyan galaxisról, amelyikben ennyi, egymáshoz közeli bolygón volna élet. Biztos ami biztos néhány vörösbolygót is elhintettem. Egy kis adagot eltettem a fehér lereszelt masszából, hogy száradás után morzsolható legyen - így készült a Tejút. És némi giccsel megkoronázandó hintettem rá egy kevés ezüst színű Mica selyemport. Ahogy a BMW-s szappannál, itt is elmondom, hogy a Mica ásványi eredetű, natúr kozmetikumokban elfogadott pigment, ahogy a zöld és kék pigmentjeim is. A vörös homokszínt adó pirospaprika pedig végképp teljesen természetes eredetű, ráadásul kisimítja a bőrt és enyhén dörzsölő hatású. A színes részek jó kis vitamindús, tápláló masszából készültek: kókuszvaj, pálmavaj, napraforgóolaj, olívaolaj és rizsolaj. Az éjszakai égbolt egyszerűbb összetételű: kókuszvaj, földimogyoróolaj és olívaolaj. Nem sajnáltam belőle a szénport, bár tényleg nagyon kevés elég belőle, hogy ilyen intenzív színt adjon.
Az illattal nem jutottam dűlőre.

Megkérdeztem az Embert, szerinte milyen illata van a csillagoknak.
Azt mondta: égett...
Hm, köszi :) 

Akkor inkább maradjunk a bergamottnál. :) Ha már úgy alakult, hogy szenes szappan lett, akkor illik is hozzá ez az erős fertőtlenítő, tisztító hatású olaj. Férfiakhoz is illő illata nyugtat és álmot hoz, képes a fájdalmat és a lázat is csillapítani. Összességében ez az igazán szép darab a zsíros, aknés, gyulladásokra hajlamos bőr ápolására alkalmas.

(Forrás: Tiszta Szívvel Műhely)

2 megjegyzés:

  1. Szép szappanok! El is felejtettem neked említeni, hogy a férjem szállodájában (mármint ahol dolgozik) egy hatalmas teleszkóp várja a tetőn a csillagászokat, a sivatagi égbolton pedig ezerszer több csillag látszik, mint itthon. A kedvencem a Szaturnusz, annak is lehet látni gyönyörűen a gyűrűjét. Fűzd meg az Embert, hogy gyűjtsön Jordániára... :):):)

    Omar Anyu

    VálaszTörlés
  2. ÓÓÓÓ, ha ezt megtudja, nem kell nagyon győzködni! :) A csillagászok kifejezetten ezért járnak néha sivatagokba!

    VálaszTörlés