2013. július 2.

BMW szappan - a titkolt projekt

Azt mondta az Ember, hogy ha csinálok BMW-s szappant, arra még ő is azt mondja, hogy "Ez igen!" Valójában májra, vesére gondolt az összetevők tekintetében, de ezt a poént most inkább nem tupírozom tovább. Megint két vallomással tartozom, a bádogemberről és egyéb vegyi anyagokról:
1.  Megszegtem a magam állította szabály, ami szerint sosem használok mesterséges színezéket. De az igazi szín elérése nem lett volna lehetséges növényekkel. Mentségemre szóljon, hogy legalább BDIH pozitívlistás pigmentet szereztem.
2. Nem átallottam Mica port is használni, hiszen igazi ezüst színű növény aztán igazán nem létezik. Oké, ez sem a legbióbb, de szintén elfogadott a natúr kozmetikumokban, és tuti nem fogunk tőle úgy járni, mint a Judy Garland-féle Óz film első bádogembere. Műkörmös boltban szereztem... hááát... nem állítanám, hogy nem volt teljességgel testidegen a közeg. Engem is sandán néztek, hogy milyen szappanokról beszélek én, és mégis mit akarok a szemcsemérettel!
Azt mindenképp el kell még mondanom, hogy sem kékre, sem feketére nem fog színezni sem bőrt, sem kádat. Ez egy nagyon jó pigment, egyszerűen szublimál a vízben :)
És most végre a szakmai rész: talán nem okozok azzal meglepetést, hogy ezt a szappant inkább férfiaknak szánom. Persze benzingőztől részeg csajoknak is jó ajándék lehet. Az összetételt úgy válogattam, hogy borotválkozásra is használhatják a nosztalgiázó pamacsbarátok, feltéve hogy van szívük elhasználni, amit azért jó szívvel ajánlok! A fehér-kék részben van egy nagy adag fehér agyag, ami megkönnyíti a penge siklását, és kíméletesen tisztítja az érzékeny bőrt. Az alap kókuszvaj-földimogyoróolaj-olívaolaj kombináció egyszerre tisztít, ápol, hidratál és teszi rugalmassá a bőrt. A gyulladáscsökkentő ricinusolajtól még jobb lesz a hab minősége, miközben a mindennapi borotválkozástól szenvedő arcnak enyhülést ad. A fekete rész az előző bejegyzésben található pattanásgyilkos teafa és rozmaringolajos szénszappan - kamillával, Himalaya-sóval és szőlőmagolajjal. Nem áldoztam fel a minőséget a szépség oltárán, az már tényleg nem összeegyeztethető az alapelveimmel.
Magamat is megleptem az elhatározással, hogy csakazértis elkészítem ezt a szappant, de azt hiszem megérte! Nagyon jól néz ki!

Update: épp az érési idő végén a nyavalyás fogta magát, és elvesztette a szép fehér színét! Az Ember azzal vigasztal, hogy az igazi is meg szokott sárgulni. Szóval újrakeresztelem: legyen oldtimer BMW szappan a neved!

3 megjegyzés:

  1. Tök jó lett! Gratulálok!:):):)

    Omar Anyu

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Alig vártam, hogy elkészüljön, még mielőtt lebukok a félkész munkával. :)

    VálaszTörlés