2013. július 28.

Női dolgok

Az első, tejsavóval készült intim szappanom nagyon bevált, és már hiányzik egy hasonló jó kis konstrukció. Múltkor még dilemmáról írtam, bennem minden kétség szertefoszlott azt illetően, hogy az intim higiénia kérdésére a natúr szappan egy jó válasz. Ha Téged csak a szappan érdekel, és nem szeretnél egy kissé elfogódott eszmefuttatást végigolvasni, akkor kérlek ugorj a következő bekezdésre. Arról mindenképp szeretnék említést tenni, hogy kaptam személyes támadást a szappanért, épp olyan embertől, aki egyébként külhonban élő, a hazai szappanos körökben jól ismert alak, bár ha jól sejtem, senkinek halavány gőze sincs róla, kit rejt a magyartalanított név. És azért nem tudok elmenni mellette szó nélkül, mert pont egy olyan ember intézte, akinek állítólag személyes ügye a házi kozmetikumok használatának terjesztése. Mégis olyan stílusban nyilatkozott és teszi ezt egyébként is elég gyakran, hogy egy frissen odatévedt, még nem elkötelezett érdeklődő biztos hallani sem akarna többet az egész mozgalomról. A gondja az volt, hogy nem erős-e ez a módszer, hisz van olyan érzékeny ember, aki még arcot sem tud mosni szappannal, mert csípi a szemét. Akkor nem volt kedvem felvenni a kesztyűt, és értelmetlen vitába kezdeni azzal, aki megkérdőjelezi a válaszom igaz voltát anélkül, hogy megnézné a szomszéd intimszappan recept tucatnyi elégedett hozzászólását. Sem elmondani neki, hogy téved, és nincs tenyérnyi nyálkahártyája senkinek sem az intim régióban. Két dolgot szeretnék mondani a csípés kérdéséről: egyrészt igen, a szappan csípi a szemet, ezért kell jól összeszorítani, és kifejleszteni egy olyan arcmosási technikát, amivel nem dörzsöljük bele. Másrészt igen, két napig az intim régióban is érdekes érzés, de semmiképp nem eltántorító. Aztán ha az ember megtanulja, hogy nem hagyja az érzékeny területen hosszú ideig a habot, hanem tisztítás után azonnal leöblíti, akkor máris működik a dolog. Harmadszor (tudom, csak kettőt ígértem) bárkinél előfordulhat olyan egyéni érzékenység, zizi, kattanás, stb. ami miatt neki egy nagyon jó dolog nem válik be. A lényeg az, hogy ezt tudja magáról, és ne használja, így elkerülheti a csalódást. El kellett mondanom, pont itt volt a helye, és most vissza a lényeghez, a szappanhoz.
Arról, hogy tökmagolajat ajánlanak intim szappan készítéséhez, több helyen olvastam már, ezért úgy gondoltam kipróbálom én is. Nagyon szép zöld olajat kaptam - nekem a barnák nem annyira tetszenek -, ha nagyobb arányban használtam volna, valószínűleg az egész masszát zöldre festi, ami ebben az esetben elég bizarr lett volna. Aztán végül persze ez is bebarnul, mint minden, ami szép zöld :( A tökmagolaj jótékonyan hat az érzékeny,gyulladásra hajlamos bőrre, magas a szelén, az antioxidáns, vitamin és tápanyagtartalma. Regenerál, fiatalít, visszaállítja az egyensúlyát, tonizál. A kókuszvaj mennyiségét a minimálisra csökkentettem, épp csak annyit használtam, hogy valamennyire azért habozzon, a többi feladatát a pálmavajra bíztam. Nagyszerű minőségű pálmavajat szereztem, köszönőviszonyban sincs az eddigivel! Látszik rajta, hogy igazi növényi vaj, pedig ez is finomított, de mégsincs teljesen agyonvágva. Az olívaolaj párja ezúttal kukoricacsíra olaj lett, ami egy vitaminokban nagyon gazdag, normalizáló hatású, rugalmasságot és puhaságot adó összetevő. Az érzékeny, gyulladt bőrnek ő is hathatós segítséget jelent. Ezúttal adtam hozzá egy kis fehéragyagot, is két okból. Egyrészt mert ő is teljesíti az ebben a szappanban elvárt követelményt: gyengéden tisztítja az érzékeny területeket. Másrészt megoldást jelent egy számomra kényes kérdésre: a borotválkozásra. Bevallom, az egyetlen ami hiányzik a bolti lemosókból, az a jó kis szilikon, amin elcsúszik a penge, mert a natúrszappanon bizony tapad. Az agyagok viszont segítik a siklását, ezért javasolják őket férfi borotválkozó szappanokban is. A legütősebb kombináció - a tejsavó és a kecsketejpor, ami az elődjének annyira jót tett, természetesen nem maradhatott ki. Az illóolajat viszont lecseréltem, mégpedig muskotályzsályára, ami sokkal inkább illik hozzá, mert nyugtató hatással bír, és antimikrobiális hatása segít megelőzni és kezelni a genitális fertőzéseket. Ami mégfontosabb jellemzője a növénynek, hogy fitoösztrogéneket is tartalmaz, melyek a hormonális eredetű női problémákban jelenthetnek segítséget. Épp erre való tekintettel várandósság idején és hormontermelő rosszindulatú elváltozások esetében kerülendő a használata. A funkcióhoz finom, nőies formákat választottam. Persze most is igaz a korábbi állítás, a név nem kötelez, csak eligazít - ezt a szappant is jó szívvel ajánlom bárkinek, testszappannak is. 

2 megjegyzés:

  1. Mennyi sok fincsi új szappan!:) Csak így tovább! És igazad van, intim területre sem találtak ki még ennél jobbat, akárki akármit mond. A Távol-Keleten még hüvelymosáshoz is gyártanak gyógynövényes szappanrudacskákat, csak itt megy ez a kényeskedés, hogy húúú, de mennyire elpusztítja a hüvelyflórát. A hüvelyflóra mosás után nagyon gyorsan helyreáll (egy óra), ellenben ide kell csak igazán a normális fertőtlenítés- amit szerintem csak egy szappan tud. Persze én abszolút elfogult vagyok...:):):)Egyébként nekem a cickafark-kecsketejes intim verzió jött be eddig a leginkább cickafark illóval, orvosi szénnel... Próbáld ki azt is egyszer!

    Omar Anyu

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! A fekete intim szappan legalább olyan bizarrul hangzik, mint a zöld, de ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés