2016. június 22.

Selymes-bársonyos rózsa

Ahogy keresgéltem az emlékek közt, kiderült, hogy iszonyú régen készítettem rózsaszappant. És miután a legutóbbi szappanklubon kaptam kipróbálásra egy kevés kármint, sőt egy adag rózsaszirom is már nagyon-nagyon hosszú ideje macerálódott, muszáj volt megint nekilátni. De mitől is lesz igazán rózsa az én elképzeléseim szerint egy szappan? Van benne rózsaszirom olívaolajos macerátuma, mégpedig Catherine Guillot fajból. Ezek a damascena fajok szerintem a legcsodásabbak mindenféle kozmetikai célra, mert ők a legédesebb illatúak.
Rózsavíz nélkül sem maradhatunk, a múltkori házi változat után most az erdélyi tearózsa szirupomat vetettem be. Rózsaszín agyag, ami a kíméletes tisztítás mellett a kötelező színről is gondoskodik. A Tussah selyem a bársonyos szirmokat idézi, és ápolja bőrünket. És a rózsás illat: természetazonos rózsaolaj, az érzékeny bőrűek barátja, a pálmarózsa illóolaj és kivételesen megbolondítottam egy kis édes-fanyar lime illóolajjal. Az olajkombinációt mindig úgy alkotom meg, hogy az a nőies igényeknek feleljen meg,
finoman tisztítson, gazdagon ápoljon. Kókuszolaj, olívaolaj, rizskorpaolaj, sheavaj, szójaolaj, ricinusolaj. No és beszéljünk egy szót arról a kárminról. Finnyások a következő két mondatot hagyják ki. Igen, ez az a a bizonyos E120, a bíbortetű, ami gyönyörű, élénk, stabil bíbor színt ad. Arra kell csak vigyázni, hogy a szappanosodás során ne érje levegő, mert vékonyan bebarnul. Én ezért kerültem is a felső rész mintázását, és rejtett spoon swirl technikával igyekeztem életet adni a nagy rikító pacának.
Ezt mondjuk az összetétel nem könnyítette meg, mert igen gyors masszát sikerült összeállítanom. A tetejét színben lágyan harmonizáló díszecskékkel és rózsát idéző csigavonalakkal láttam el. A fotózáskor kicsit elkapott a gépszíj, és muszáj volt egy-két szappanos szemmel semmitmondó, de annál hangulatosabb képet készítenem. Olyanok lettek, mint a '80-as évek bonbonos dobozai :) De ami belül van, az igazán minőség :)

Rose-carmine silk soap 
I really love to make rose soaps. My essential ingredients in these kind of soaps are the following: rose petal infusion (especially made of Catherine Guillot, because the damascena species are the best for cosmetic use), rose water (this time tearose syrup), pink kaolin clay, Tussah silk, and the smell of roses. Nature identical rose oil, palmarosa and lime EOs. The oil combination has to be mild and smoothing: coconut, olive, risebran oils, shea butter, soybean and castor oil. Coloured with carmine, and the top received similar toned embeds and rose-like helix.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése