2015. április 10.

Fodormentás limonádé

Nyakunkon a nyár megint, mi más is kellene most, mint egy frissítő limonádé. Túl nagy meglepetésekkel nem fogok szolgálni a tartalom és az illat terén. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne a téma önmagában is imádni való, hisz egy friss, citrusos szappan megunhatatlan. És persze tartalom terén most is az elengedhetetlen gazdagságot tartottam szem előtt. A formában sem hazudtoltam meg magam: egy kis csicsa, egy kis minta... képtelen vagyok magamévá tenni a minimalizmust. :)
Kezdem is ezzel színkavalkáddal: még a karácsony előtti klubra készültem a karácsonyfa díszekhez tiszta olíva szappanokkal, amiket Nicosia zöld agyaggal és Goldocker deutsch fantázianevű sárga agyaggal színeztem. Ezekből maradt egy kevés, amit most lereszeltem, s ha már elől volt a reszelő, egy narancs, egy citrom, és egy lime héja is lecsúszott rajta.
A színes agyagokkal a felső részt rétegeztem, a reszelt héjakkal pedig megszórtam a tetejét, amitől extra lendületet kapott az illat. A narancskarikák a hypnosis szappanból készültek, melyet annattóval színeztem ilyen gyönyörű élénkre. Fodormentát maceráltam olívaolajban, aminek haragoszöldje adja az alap üde halványzöld színét, és a növényből is kevertem egy keveset a masszához. (Persze a blogger megint elszínezte a képet, így nem látszik a zöld elég zöldnek.) Ahogy ígértem fentebb, nagyon finom, gazdag masszát kevertem, melytől megújul a bőrünk: kókusz, szűz olíva, disznózsír, szójaolaj, rizskorpa olaj, sheavaj, ricinusolaj.
Icipici titándioxiddal halványítottam, hogy a fodormenta szép zöldje minél kevésbé sárguljon. Az illóolajok amellett, hogy valamennyien frissítenek és dezodorálnak, a problémás bőr ápolására is alkalmasak lehetnek: borsmenta, citrom és lime üde kombinációja.
Édes-hűs felfrissülés a bőrünknek és a lelkünknek is! :)

Spearmint lemonade soap 
This summery soap is very fresh and has a lovely sweet smell. Made of coconut, virgin olive oil, lard, soybean, ricebran, castor oil and shea butter. Spearmint infused olive oil had given that light green colour (highlighted with a little TD). I shredded an earlier made olive soap that was coloured with Nicosia green and golocker clays, and made the upper layer with these chunks. Also grated the skin of an orange, a lemon and a lime and sprinkled the top with them. Scented with peppermint, lemon and lime EOs.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon csábítóak ezek a szappanok! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Az szerettem volna, hogy úgy nézzen ki, mint egy nagy pohár jól megpakolt üdítő :)

      Törlés
  2. Ízléses design! Tetszik! :)

    Üdv,

    Omar Anyu

    VálaszTörlés