2014. augusztus 8.

Virágos jókedvű szőrmókok

Nem tágítunk a tisztásokról, és miután lelegeltünk minden virágzó és elvirágzott gyógynövényt, nekifogunk egy elegáns virágszappannak... azután a habzsák fogja magát, és a munka legelején kilyukad :) Sebaj, újratervezés! Egyébként is szerettem volna folytatni a Jan Babineau-féle mókás stílust, így erényt kovácsoltam a balesetből.Elegáns helyett bájos, de a beltartalom maradt különleges, érzékeny hölgyeknek való. A belső rész nagyon gazdag olajokból készült: extraszűz olívaolaj, kókuszvaj, babassu olaj, mandulaolaj, szőlőmagolaj. Az olívaolajban kamillavirágot maceráltam és folyadékként is erős kamillateát használtam. Feldobtam tejsavóval és kecsketejporral, hogy még gazdagabb, még jobban hidratáló és nyugtató hatású legyen. Csodálatos virágos illatát gerániumnak és narancsvirágnak (neroli) köszönheti. Mindkét illóolaj erős regeneráló hatású, elsimítja a testet és a lelket, ápolja az érzékeny és az érett bőrt is.
A külső részt elegáns hullámokban szerettem volna felvinni, de a fenti baleset miatt végül szőrmegallér lett belőle. Egyszerű összetételét (kókusz, extraszűz olíva, organikus shea) egy kevés fűszerrel dobtam fel: Omar anyutól lestem el az ötletet, hogy levendula levelét őrölve keverem a masszához. Apró zöld pöttyei bájosak, illata egyszerre zöld és levendulás, nyugtató hatásával kiegészíti az összképet. Az arcokat a szintén elegáns és lágy, érzéken bőrűeknek való rózsaszín agyaggal rajzoltam meg. Ugye Nektek is tetszenek ezek a bolondos fejek?!


Funny flowery faces 

Originally I wanted to make a very elegant soap with piping technics, but my icing bag punctured at the beginning, so I had to decide to make furries instead of flowers. The inner side is made of: extra virgin olive oil, coconut, babassu, sweet almond and grapeseed oils. Chamomile-OO infusion and tea, whey and goatmilk powder added. Scented with geranium and neroli EOs. The "hair" is very simple: coconut oil, extra virgin olive oil and organic shea butter, hinted with milled lavender leaves. Tha faces have been drawn with pink kaolin clay.


2 megjegyzés:

  1. Mosolygó arcok mellé küldök én is egy nagy mosolyt: :)

    Omar Anyu

    VálaszTörlés
  2. Hisz épp arra várnak, hogy visszamosolyogjanak rájuk :)

    VálaszTörlés