2014. június 27.

Oriental IV. - Indiai szantál szappan

Ígérem, hogy nemsokára hazai, kontinentális vizekre evezek, de ez a szappan többszöri kérésre készült el végre. Egészen konkrétan a szantálos része, a hangsúly pedig az illaton volt, és persze megint elkalandozott a fantáziám. A nyugat-indiai szantálfa olaja úgynevezett kiegyenlítő olaj, bármilyen bőrtípushoz illik, enyhe fertőtlenítő hatással bír. Az illata számomra egzotikus, különleges eleganciát sugároz, de önmagában kissé férfias, így választottam hozzá egy ugyanilyen, érett és elegáns illóolajat. A pacsuli fő tulajdonsága szövetregeneráló képessége, legyen szó ráncokról, sebekről, cellulitisről, bőrbetegségekről, emellett erős fertőtlenítő hatású, és afrodiziákumként is ismert. A szantál ünnepélyes hangulatát kiegészíti a maga antidepresszáns tulajdonságával. Na de milyen különleges dizájn illik ehhez az illatkompozícióhoz? A feather swirl technika nagyon izgalmas a készítő számára, és nagyon szép ajándék annak, akihez végül eljut. A színekért most ismét a természethez fordultam vissza, persze egészen Indiáig: kurkuma és henna. Mindkettő nagyon különleges, ősidők óta jól bevált növény, intenzíven gyógyítja bőrünk sokféle baját. Egy pici titándioxid is jutott a mintába, hogy kiemelje azt. De nem fogytunk ki a keleties összetevőkből: kókuszkrém és szójaolaj, gazdagítva szőlőmagolajjal, babassu vajjal, az elmaradhatatlan olíva-kókusz alapban.
Tápláló, frissítő, gazdag, az érett bőr ápolására is kiválóan alkalmas szappan. A tetején szerettem volna kipróbálni egy magam készítette szilikon mintát, de nem lett valami látványos, úgyhogy be sem mutatom, amíg átütőbb sikert nem aratok vele :) (Szemfülesek persze szavazhatnak, hogy vajon mit nem lehet látni, a többieknek türelem.)


Sandalwood soap with turmeric and henna
I was asked to make soap with sandalwood. But a scent is too plain, so this was the best time to give try for feather swirl. OK, that was the first try, but I really like how it came out. The ingredients: coconut cream, turmeric, henna powder, some TD, soybean, grapeseed, olive, coconut oils, babassu butter. West indian sandalwood and patchouli EOs. Elegant, refreshing, rich soap for matured skin also.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése