2013. március 10.

Kívánságlista

Azt mondtam valamelyik nap a lányoknak a munkahelyemen, hogy egyet mindenki kívánhat. Volt aki már korábban megtette, ő kapott is kézkrémet, meg szappanokat is.
 
Most egyikük körömágy ápoló olajat kért, majd ezen felbuzdulva egy másikuk is. Került bele szőlőmagolaj, mandulaolaj, ricinusolaj, jojobaolaj, kakaóvaj, méhviasz, természetesen minden bio, vagy hidegen sajtolt, így E-vitamint kaptak avasodás ellen. Van még benne méz, levendulaolaj, citromolaj, és cetilalkohol, hogy könnyebben beszívódjon. Kellemes illatú, meleg árnyalatú balzsam lett.

(Forrás: Lukrécia kencéi.hu, több szerzőtől gyűjtött ihlet)

A másik kívánság egy arckrém, ez nehezebb dió, nem azért, mert már nem húszéves a megrendelő, hanem mert az a fajta, aki szinte minden krémre pöttyökkel reagál. Az ötlet alapja szintén a fenti oldalon talált "nullás krém", amit muszáj volt kicsit átírnom, hogy olyan olajak is gazdagítsák, amik a "nemhúszéves" bőrt ápolják. Így az összetétel ez lett: jojobaolaj, avokádóolaj, sheavaj, vadrózsaolaj, ligetszépeolaj - ha nem is nulla, de alacsony valamennyiük komedogén indexe. A rózsaszín agyag az érzékeny bőrre való, ahogy a pálmarózsaolaj, és a levendulaolaj is. Biodinamikus tartósításról, gélesítőről, és könnyebb felszívódásról is gondoskodtam. Ezt a gyönyörű színt az indiai nők fiatalító csodaszere, a kurkuma adja.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése