2020. november 28.

Karibi hangulatban

Az a különösen mókás, hogy pont amikor ezt a szappant terveztem és készítettem, egy karibi főzős műsor ment a tévében, amiben ráadásul stíldobosok is voltak. Nagyon déltengeri volt a hangulat. Épp, mint ennek a szappannak az illata: Baby Bee Buttermilk - kókusz és mindenféle trópusi gyümölcsök illata van benne. Nos utóbbiakhoz ebben az illatban úgy tűnik teljesen vak az orrom. A kókuszon kívül alig alig érzek mást, épp csak egy kis krémességet. De mások érzik a többit is, szóval nincs árulás, csak az én orromban :) Mi mást is gondolhattam volna ki hozzá, ha nem igazi vibráló karibi színeket. 

Arrafelé a domináns okkersárga az intenzív kéket és a harsány rózsaszínt szereti a legjobban. És az a helyzet, hogy ez a minta talán túl légies is lett az igazi karibi stílushoz, de így is szeretjük. Például a véletlen tappancsért az egyik darabon. Az alapmassza kókuszolaj, disznózsír, olívaolaj, rizskorpaolaj, szójaolaj, sheavaj, ricinusolaj keveréke. Van még benne tejsavó, amitől krémesebb lesz, fehér és sárga agyag a színért és a sikamlósságért. És ezek a vidám színek... ezzel az isteni illattal az egész szappan sugározza az életörömöt :) 

In caribbean mood 

Caribbean cooking show in the TV and making a soap with a creamy, fruity tropical fragrance. That's a perfect afternoon. In this Baby Bee Buttermilk fragrance there's a dominant coconut note with soft and fresh tropical fruits. They call for vibrant caribbean colours like accentual ocher, deep blue and bright pink. The soap base is made of lard, coconut, olive, ricebran, soybean, castor oils and shea butter. Whey makes it creamy, and it gets slippery because of white kaolin and yellow clays. This scent and these colours are really exude joy of life :) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése