2015. augusztus 22.

Dió és avokádó liget

- Hisz olyan nincs is! - Dehogynem! A Bambuszliget után erős késztetést éreztem, hogy elkészítsem a natúr verziót is. Ennek több oka is van: az egyik most még titok, a másik, pedig, hogy a júniusi klubra kaptunk ajándékba Emőkétől általa készített avokádómag port. Az avokádó húsával és magjával már korábban is készítettem szép kis szappant, úgyhogy alig vártam, hogy most is valami izgalmas formába öntsem.
Eközben a júniusban szedett zölddióm, már egy hónapja áztatta magát vékony szeletekben olívaolajon - már épp aktuális volt, hogy őt is munkára fogjam. Szóval készítsünk egy ideális sebességgel kötő masszát. Aztán következő lépésként dicsérjük meg magunkat, amiért elfelejtettük, hogy most nem lassú, hanem közepesen gyors kell. Mosogassunk el, vagy egyéb tetszés szerinti konyhai tevékenységgel múlassuk az időt, és ha már kezd kötni, folytathatjuk a munkát. Az olajok: olíva, kókusz, szója, disznózsír, kukoricacsíra és ricinus.
A zölddió macerátum csokipuding színűre varázsolta a masszát, majd az érés során tejeskávéba váltott, ez a szín adta az alapot. A szirmokhoz ezt részben titándioxiddal halványítottam, részben pedig az avokádómag porral sötétítettem.
Előbbi alapozó szerűvé vált frissen, utóbbi étcsoki színűvé, bár korábbi tapasztalataim alapján fehér alapon akár bordót is elérhetünk - na majd legközelebb. Az állás során először barna cseppeket izzadt magából, és az egész massza kicsit sötétebbre színeződött a diótartalomtól, majd visszaszívta a cseppeket. Az illata geránium és rozmaring, hogy zöld is legyen és édes is, mint a dió és az avokádó.

Green walnut and avocado petal soap
I've already made a colourful version with this technique, and an all natural one was also needed. This hot chocolate like colour is from green walnut oil infusion. The light tone has been reached with TD, and I used powdered avocado seed in the darker part. If you have luck and a white base, than you can reach a burgundy colour. The oils are olive, coconut, soybean, lard, corn and castor, scented with geranium and rosmary EOs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése