2015. március 9.

Őssejt szappan

Ezt kajálni fogja a bőröd!!

Elnézést kérek a fenti, kissé erős promó szövegért, de így szerettem volna kiélezni ennek a szappannak a miértjét. Mégpedig azt, hogy ez a név kifejezetten anti-marketing kampány célt szolgál. Már az ametiszt kivonattól is kiakadtam (gondoljuk már végig, könyörgöm!), de az argán őssejttől végképp elszállt az agyam. Örömmel konstatáltam, hogy ezzel nem voltam egyedül, sőt volt aki megfelelően méltassa is a jelenséget. Tehát aki jót akar mulatni, olvassa el ezt a cikket.
Én pedig felbátorodva gondoltam meglengethetem én is csodás marketinges képességeimet, és villantok valami hangzatos nevet, aminek legalább köze lesz a tartalomhoz. Na de több szót tényleg nem érdemel a háborgás, jöjjön a lényeg!
Félretéve a túlzóan hangzatos név bélyegét, ezt tényleg egy igazán tartalmas darabnak terveztem. Valóban szerettem volna készíteni egy olyan szappant, amiben csíra van, s így jött az ötlet, hogy ezt a nevet biggyesszem rá.
Sőt megspékelem még egy őssejttel, tojással :) És ha nem is állítanám, hogy ettől 30 évet fiatalodunk, sőt Niki Lauda füle is visszanő tőle, az biztos, hogy a csírák nem csak belülről, de kívülről is legalább olyan jót tesznek, mint pl. egy búzafüves szappan. Tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, aminosavakkal és antioxidánsokkal. Az enzimeket nyilván kikapcsolja a lúg, hisz kinek is hiányozna, hogy fű nőjön a hátán ;) A különböző növények csírái számos egyéb dolgot is tudnak, amikről érdemes itt szemezgetni. Nekem otthon lucerna és retekmag volt, így belőlük neveltem kukacokat. Amikor már szépen benőtték az üveget, összeturmixoltam őket a tojással és kevés olajjal, így adtam a masszához.
A massza pedig finom olajokból készült: kókuszolaj, babassu olaj, sheavaj, olívaolaj, ricinusolaj, kukoricacsíra olaj (már csak a csíra miatt is ;), szójaolaj. A kiskanalak a marketing maszlagot ismét előkapva a tápláló hatást stilizálják, három korábbi szappanomból származnak: a kamillás szőrmókokból, a körömvirágos napocskákból, és a téli gleccserek alapjából. Illatot ezúttal ex has választottam: menta és kubeba üdítő kombinációját. Egyelőre a csírának olyan intenzív zöld szaga van, hogy egy hét után még mindig dominál.
Remélem megbocsátod nekem ezt a kis szócsavarást, és szeretettel fogadod ezt a guszta szappant.

Stem cell soap
This pun was born as a criticism of excessive marketing trend in cosmetics ads. I'm sure you know what I mean. So I made an otherwise very good soap with stem cells, especially alfalfa and radish seed sprouts and egg. The oils are coconut, babassu, olive oils, shea butter, castor, soybean and corn oils. Scented with peppermint and litsea cubeba EOs. The spoons are made of the soaps behind the last three links.

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Ez nagyon jó lett! Igaz, eszembe ötlött, hogy ez tulajdonképpen egy retkes szappan retek ellen, és ezen jót mulattam... :):):) Elolvastam az őssejtes cikket is, tanulságos! Cukik a kanálkák a tetején!

    Üdv,

    Omar Anyu

    VálaszTörlés
  2. Ilyenkor mindig örülök, hogy nem hiába linkelgetek :)
    Retkes szappan! Hát ez jó! Majdnem olyan, mint amikor azt hittem, szitkozódsz, amikor azt írod, tetves szappan, pedig csak a bíbortetűvel küzdöttél :)

    VálaszTörlés