2014. április 24.

Oriental II.

Folytatódik az új öntőformák tesztelése a keleti vonal egy újabb variációjával. Ezúttal a mandariné az egyik főszerep... na nem a nyelvjárás miatt, ennyire nem erőltetem a dolgot :) Egyszerűen csak azért, mert a mintához használt alapanyagban, a nemrég készült menyasszonyi selyemszappanom illatkompozíciójában is ez dominál. Abban volt még édesnarancs és lime illóolaj, így most is ezt használtam, épp elég ennyi illatkavalkád. Persze a Tussah selyemkivonat is Kínára hajaz, párban az erős zöld teával, amit ezúttal folyadékként választottam. Temple of Heaven gunpowdert szeretek használni, azok a kézzel sodort, egérpiszokra emlékeztető galacsinok igazán magas minőséget képviselnek. A zöld teával készült szappanok antibakteriális tulajdonsággal bírnak, hidratálnak, rugalmassá teszik a bőrt, erős antioxidáns hatásúak. Azt nem tudnám őszintén állítani, hogy a barnává váló folyadék jót tesz a szappan megjelenésének, de sebaj, ennyit megér a dolog! A keleti hangulat részeként ismét használtam jó sok rizskorpa olajat, mert jót tesz a bőrünknek, extraszűz olívaolajat, mert szeretem, és kókuszolajat, hogy tisztítson, habozzon is. Más nem kell bele, hisz a selyemszappan igazán gazdag olajok tekintetében is (ricinus, shea, olíva, kókusz). Az hozott magával kakaót, zabtejet, és hogy halmozzuk a növényi tejek élvezetét, ebbe a masszába kókuszkrémet kevertem. Ilyen jó dolga tán még sosem volt a bőrünknek! :)
A környéken rengeteg japánbirs virágzik el éppen, amit én annyira szeretek, hogy bevallom, leloptam egy ágat az utcánkban álló egyik bokorról. A kiszárított szirmai igazán jót tesznek ennek a se-színű szappannak, nem különben a szappanpor fehér porszerű finomsága. Az írásjelekkel díszített darabokba kevertem egy kevés montmorillonit agyagot, ami a maga méregtelenítő, tisztító hatásával járul hozzá a szappan meglévő tulajdonságainak felerősítéséhez. A rizskorpaolaj nagy arányú jelenléte sokszor kissé áttetszővé teszi a masszát. Így ez a bizarr dizájn kicsit elnyomja a következőnek tesztelt mintát.
Ugyanezen a szappanon teszteltem az egyik nagy kedvencem lenyűgöző technikáját, amit "inverz pecsételés"-nek hív. Látványos, újszerű megjelenése lesz tőle az egyszerű, visszafogott daraboknak is.
Nem tudtam megállni, és két formát is teszteltem egy körben. Az írásjelekkel díszített sablon testvérét már ismeritek, van még egy barátjuk, ő legyen meglepetés! Az "álló" forma régi vágyam: teljesen új dimenziót nyit a szappan belsejében kialakítható mintáknak. Sajnos itthon elérhetetlen, így amikor elhatároztuk, hogy saját formát öntünk, egyértelmű volt, hogy egy ilyen darabot mindenképp készítek.  
Az eredeti receptben volt szójaolaj is, hiszen ez egy tematikus szappan, de sajnos az utolsó cseppjei kárba vesztek. Hogy miért készítettem el kétszer egymás után majdnem ugyanazt a receptet, és hogyan lett egy nagy adag igen drága mosószappanom, továbbá milyen egy majdnem soap volcano, arról a következő bejegyzésben fogok mesélni. Olvasása csak saját felelősségre! :)

Testing new homemade silicone soap molds
The standing molds are absolutely unavailable here, so I had to make one for myself. Some more inserts were also made and tried with the next oriental themed soap. I used up the chunks from my wedding favor soap. The frame is made of ricebran oil, extra virgin olive oil, coconut oil, green tea infusion, coconut cream. Some montmorillonite clay was added to the glyphed ones. The standing ones are decorated with japanese quince petals. Scented with the lime like the original bridal soap: orange, tangerine and lime EOs. 

1 megjegyzés: