2014. február 22.

Menyasszonyi selyemszappan

Ismét köszönetajándékok készülnek a kiskonyhában. Ezúttal már az előzőn felbuzdulva kaptam a felkérést. Némi egyezkedés, elképzelések, ötletek cseréje után kialakult egy annyira nem is szimpla terv. Kis szívek a lehető legnatúrabb színben, kakaós hullámokkal, a csomagolás alább látható. Amit én szerettem volna feltétlen látni benne, az a selyem volt. Mégpedig azért, mert sikerült beszereznem Tussah selymet, és hol lenne a legjobb helyen, mint egy menyasszony ajándékában. Nagyon izgalmas művelet selymet használni egy szappanban: fogunk egy gombócnyi nyers hernyóselymet és feloldjuk a lúgoldatban. Az óceán túloldalán forró oldatban oldják, de Clara Lindberg megosztotta velünk a titkot, hogy egy kis türelem (mondjuk amíg éjszaka alszunk) bőven elég, és hideg oldatban is feloldódik nyom nélkül.
Léptem egy merészet, és kétszer annyi selymet használtam, mint azt az előírások diktálják. Az egész éjszakás állás után látszottak még a rostok, és ha kiemeltem a folyadékból, egy nyúlós valaminek tűnt az egész. Azonban amikor átszűrtem, és passzíroztam a szűrőn, az egész nyom nélkül távozott a lyukakon. A massza semmi szokatlant nem művelt, így bátran mondhatom: siker! És hogy mégis mit keres a selyem a szappanban? A selyem proteinek könnyen felszívódnak a bőrben, hidratálják, táplálják azt és javítják az anyagcsere folyamatait. Segíti regenerálódó képességét, ezáltal pl. a sebgyógyulást. Nyugtató hatású, filmszerű bevonatot képezve nyújt védelmet a környezeti hatások ellen. A szappant keményebbé, fényesebbé, síkosabbá varázsolja és nagyobb habot képez.
Ami még a szappanba került: kókuszvaj, extraszűz olívaolaj, sheavaj, ricinusolaj - nagyon habzó, nagyon tápláló, fiatalító, az érzékeny bőrnek is kellemes kombináció. Zabtej: tápláló, hidratál, bőrkisimító hatású. Kakaópor: antioxidáns, táplál, frissít.
Az illatot a menyasszony választotta: citrusos - valamennyi általam választott olaj alkalmas a zsíros bőr ápolására, tisztítására többek közt fertőtlenítő, keringést serkentő hatásuk által. A mandarinolaj (antioxidáns, dezodoráló, erős nyugtató hatású), az édesnarancs (bőrfertőzések, cellulitis, ödéma) és lime olaj (immunrendszert stimuláló, dezodoráló, légúti megbetegedésekben, de akár herpesz ellen is segítséget nyújt) együtt egy diszkrét, kellemes, kímélő, édeskés illatot ad. Igazán jó választás egy ilyen visszafogott, természetes megjelenésű szappanhoz. A cédula egyben ültetőkártyaként is szolgál ezúttal, a szalag rafiakötöző. A gyöngyházfényű papír fényvisszaverődése miatt csak az oldalt álló darabon látszik a szív, ami élőben gyönyörűen érvényesül. Az egész kompozíció a meghívóval és a lagzi dekorációjával harmonizál. És persze sosem adunk ki a kezünkből semmit összetevőlista nélkül! :)

Bridal silk soaps - wedding favor soaps again
These natural and modest pieces are made of Tussah silk (as it is essential for a fiancée), oatmilk, extravirgin olive oil, coconut oil, shea butter and castor oil. The waves were designed with cocoa powder. Scented with orange, lime and tangerine EOs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése